Úpravy pokračují

část čerstvě navezené zeminy

část čerstvě navezené zeminy

Po několika týdnech čekání se konstalace času, počasí, vhodných termínů atd. otočila a na hřbitov se začala navážet zemina, která by měla pokrývat cca 2/3 plochy pozemku. Na 1/3 je již upraven a roste trávník (zatím plný plevele, protože se ho nedaří zlikvidovat). Do konce července bude navezeno zhruba 400m3 zeminy, která bude následně rozhrnuta a urovnána (vše je prováděno sponzorsky nebo za symbolické částky, proto musíme čekat vždy na to, až si dotyční „partneři“ udělají pro nás čas). Věříme, že do konce roku bude pozemek upraven a oset travou jak je plánované.

rozhrnutá zemina

rozhrnutá zemina

V nejbližších dnech bude postaven i přístřešek u buňky pro správce. Pak už zbývá „jen“ dodělat svod dešťovky do připravených nádrží a mám naplánované i vybudování suchého záchodu pro návštěvníky. Drobnosti, jako krmítka, úlky budeme vyrábět asi v mezičase nebo během zimy.
Do minulého týdne jsme měli klíče od brány hřbitova v úschově na vrátnici Diama (Rudných dolů). Bohužel z jejich strany tato služba nebyla zajímavá, proto jsme přistoupili k jinému řešení – každý nájemce hrobečku dostane kopii klíče k zámku u brány. Sám totiž na hřbitově nebývám každý den a takto bude služba operativnější pro obě strany.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je . Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.