Druhý rok je za námi

V zimě je potřeba občas hlínu rozehřát

V zimě je potřeba občas hlínu rozehřát

Během dalšího roku na hřbitově přibylo mnoho hrobečků. Pohřbívali jsme i v zimě, v těch největších mrazech, kdy bylo potřeba vykopanou zeminu rozehřát ohněm a pak teprve zpracovávat. Mrazy nebyly dlouho, tak jsme tuhle zimu zvládli lehce. Na jaře jsme pohřbili několik dalších pejsků a dva majitelé se u nás bohužel ukázali se svým druhým mazlíčkem podruhé. Do jednoho hrobu jsme tak pohřbívali po roce kočičího sourozence, mladého bulteriéra jsme pohřbívali kousek od jeho rodinného kamaráda. Koncem dubna se ozvala chovatelka od Kostelce nad Černými lesy, že její skoro 30letá kobylka už napadá na nohy a že se asi blíží její konec. Proto jsme předběžně vyřídili a ověřili povolení na veterině a když už se Šárce blížila poslední hodinka, pan majitel bagrem vykopal dostatečně velký hrob. Druhý den, kdy kobylku musel veterinář už uspat, jsme jí společně do hrobu uložili. Dnes je na hřbitově bezmála 50 hrobů, od malého křečka, dvou morčat, přes různé rasy psů až po největší naše pohřbené zvíře, již zmiňovanou kobylku. Pokud se chcete na hřbitov podívat nebo se domluvit na pohřbu vašeho mazlíčka, volejte kdykoliv na číslo uvedené na webových stránkách v „Kontaktech“.

hrobečků přibývá

hrobečků přibývá

V „Aktualitách“ nechceme psát o každém pohřbeném zvířeti, protože to není žádná radostná událost ani pro nás, natož pro majitele. Najdete zde spíše informace o různých změnách v provozu, důležitých událostech nebo zvratech. Proto se nebojte ozvat, pokud zde bude příspěvek staršího data. Hřbitov funguje, ale jeho podstatou rozhodně není informovat o smutných událostech. Děkujeme za pochopení.

Letos bychom chtěli konečně dodělat zbývající plochu hřbitova (plevel u lesa je k nezastavení) a máme rozdělaný malý bazének na lekníny, který by měl trochu zpříjemnit posezení a vzpomínání. Jinak se provádí běžné práce, tzn. pletí, sekání trávy, na podzim hrabání listí a úprava cestiček. Lidé si postupně hrobečky svých mazlíčků upravují.

Pokud se chcete zapojit do diskuse, je možné nás najít i na FB – Zvířecí  hřbitov Kutná Hora. Pokud chcete třeba jen poslat nějaký svůj příběh z vašeho soužití s domácím mazlíčkem, můžete buď na email nebo přímo na stránky FB.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je . Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.