Letos hřbitov slaví třetí výročí svého vzniku

Vzpomínka na mazlíčka

Vzpomínka na mazlíčka

1. května to byly přesně tři roky, kdy se otevřel pro veřejnost náš zvířecí hřbitov. Od té doby se toho na hřbitově změnilo mnohé. Nejen že je zde již pochováno bezmála 70 zvířátek, od malého křečka, papoušků a morčat až po koně, ale upravili jsme a oseli převážnou část plochy, vysadili jsme několik stromů, vybudovali přístřešek k posezení. Letos bychom chtěli dokončit malé jezírko s rybkami a lekníny, na přesně vybrané místo postavit kámen (menhir) atd. V zimě jste mohli na několika místech hřbitova vidět instalovaná krmítka pro ptáky.

pergola

pergola

Nebojte se a klidně v následující zimě přineste ptáčkům něco na zub, spíše na zobák 🙂 Na hřbitově je také vybudovaný velký kompost, ve kterém se zalíbilo chroustům a jinému hmyzu, na kládách se vyhřívají ještěrky.
Snad se při návštěvách za svými mazlíčky cítíte na našem hřbitově dobře, alespoň tak, jak to prostředí blízkého lesa a klid v přírodě dovolí.


Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je . Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.