I v zimních měsících je na hřbitově rušno.

Náš zvířecí hřbitov zanedlouho oslaví již devět let svého provozu a za ten čas se tam mnohé změnilo. Doufáme tedy, že ke spokojenosti vás všech, kteří jste toto místo zvolili k poslednímu odpočinku zvířecího kamaráda, který vám dělal celý svůj život radost a společnost.

 

Hrobečků a jejich rozmanitých úprav přibývá. Například koní zde již odpočívá deset a další mají místa rezervována. V letošní zimě a zvláště pak v únoru, zde bylo docela rušno. Jen za tento měsíc, přibylo pět hrobečků. Na to je pochopitelně vázaná další práce v podobě úprav cestiček kolem nově vzniklých hrobů, ale i příprava dalších jam, kdyby mrazy znesnadnily jejich hloubení, nebo je na ně málo času před samotným pohřbem.
Také okolí hrobů si vyžaduje údržbu, která v zimním období zahrnuje zejména prořez náletových dřevin a také těch, které zvláště vlivem škůdců uhynuly. Nezapomínáme ani na přikrmování ptactva a na prosekávání ledu na jezírku, ve kterém se nám již dva roky po sobě úspěšně množí červení karasové. Jaro je již za dveřmi. Ptáčkové nás za potravu odměňují zpěvem. Do půdy vysazené cibuloviny, zachráněné z vyhozených květináčů, které dozdobili    hrobečky svými květy.
Práce tu zkrátka máme spoustu, jen na ni vzhledem k zaměstnání není bohužel tolik času, co by bylo třeba. I tak se nám snad daří údržbu dostatečně zvládat. V případě jakýchkoli dotazů, nebo za účelem prohlídky hřbitova z důvodu plánovaného pohřbu, nás prosím kontaktujte na e-mailu tomasklail@seznam.cz, nebo na tel.606839945.
Děkujeme, že umožníte zvířátkům důstojný odpočinek.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Jan Moravčík. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.